Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Wie zijn wij

Marlous van Es

Voordat ik logopedist werd, heb ik na mijn opleiding Management Economie en Recht enkele jaren in de financiële dienstverlening gewerkt als managementassistent en adviseur bij diverse banken en verzekeraars. Het contact met klanten en collega’s vond ik erg leuk, maar ik miste een uitdaging en wilde er graag iets aan toe voegen: verbeteren van de communicatie. Nadat ik samen met mijn zoon bij een logopediste was geweest, dacht ik: Logopedie, dat is iets voor mij! Na 3 pittige jaren versnelde voltijd studie ben ik in 2012 geslaagd voor de opleiding Logopedie aan de Hogeschool in Utrecht.

Voor, tijdens en na mijn opleiding kwam ik in aanraking met veel verschillende mensen en kinderen. Het is fantastisch om te zien dat kinderen mede door de logopedische behandelingen beter gaan praten, zich beter kunnen uiten en daardoor voor hun omgeving te begrijpen zijn. Bij de oudere kinderen is het iedere keer weer een leuke uitdaging om uitdagend materiaal te vinden om oa. de woordenschat en begrippen te vergroten waardoor er van gelezen taal meer begrepen wordt.

Na mijn opleiding heb ik bij 2 verschillende logopedie praktijken gewerkt om ervaring op te doen. Hier heb ik enorm veel geleerd op het gebied van praktijkvoering, registratie en vastlegging, behandeling van volwassenen met uitspraakproblemen, verstaanbaarheid en stemklachten. Ook heb ik veel kinderen in deze periode behandeld met voornamelijk spraak en/of taal problematiek en heb ik kinderen behandeld met ASS o.a. bij Het Robbertshuis.

De afgelopen jaren heb ik veel bijscholing en cursussen gevolgd. Ik blijf graag in ontwikkeling. Onder andere heb ik mij flink verdiept in de OMFT.  Bij elk kind die voor een OMFT traject komt sta ik weer verbaast over het effect van deze behandeling. Verbazend hoe snel kinderen van het slissen afkomen. Preventief voorkom je op later leeftijd veel problemen; oa gevolgen bij langdurige mondademhaling, kaakklemmen, knarsen, afwijkend slikken, slissen, duimen en speen gebruik.

 

Laura Pasman

In juli 2018 ben ik afgestudeerd logopedist en sinds september 2018 ben ik werkzaam bij Logopedie de Bron. Werk dat bij mij past, door de afwisseling en de verschillende cliënten met elk hun eigen hulpvraag.

Tijdens mijn opleiding heb ik gewerkt met jong en oud met uiteenlopende diagnoses. Ook nu behandel ik allround, maar mijn hart ligt bij het behandelen van kinderen problemen met spraak- en taalontwikkeling.

Een kind zien groeien en communicatiemogelijkheden zien vergroten geeft mij ontzettend veel voldoening. Voor mij is het belangrijk dat het kind plezier heeft in de behandeling. Dat realiseer ik door spelenderwijs aan de slag te gaan met het kind, waarbij ongemerkt gestelde doelen worden behaald.

Onlangs (januari 2019) heb ik een cursus OMFT gevolgd, waardoor ik ook mijn OMFT kennis heb vergroot. Deze therapie richt zich op het in balans brengen van de spieren in en om het mondgebied, waardoor de kaak- en gebitsgroei niet meer negatief wordt beïnvloed.

 

Merel van Amstel

Van jongs af aan wist ik al dat ik in de gezondheidszorg wilde werken. Na een bijeenkomst op de middelbare school over vervolgopleidingen kwam ik al vrij snel bij de opleiding Logopedie in Utrecht. Na de open dag wist ik het zeker: dit wil ik gaan doen.  In Januari 2019 ben ik, na vier jaar studeren, afgestudeerd als logopedist.

Tijdens de opleiding en de bijbehorende stages heb ik veel kennis en ervaring opgedaan over het werken met zowel kinderen als volwassenen met verschillende problematieken. Tijdens mijn behandelingen vind ik het belangrijk dat kinderen en volwassenen zich op hun plek voelen. Mijn doel is om vooruitgang te boeken op een vertrouwde, leerzame en spelenderwijze manier.

Naast Logopedie heb ik ook een halfjaar de cursus Nederlandse Gebarentaal gevolgd. Tijdens deze cursus heb ik geleerd te communiceren met dove en slechthorenden door middel van gebaren.

Bij Logopedie de Bron help ik zowel kinderen als volwassenen met spraak- en/of taalproblemen en afwijkende mondgewoonten.