Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Wie zijn wij

Marlous van Es

Voordat ik logopedist werd, heb ik na mijn opleiding Management Economie en Recht enkele jaren in de financiële dienstverlening gewerkt als managementassistent en adviseur bij diverse banken en verzekeraars. Het contact met klanten en collega’s vond ik erg leuk, maar ik miste een uitdaging en wilde er graag iets aan toe voegen: verbeteren van de communicatie. Nadat ik samen met mijn zoon bij een logopediste was geweest, dacht ik: Logopedie, dat is iets voor mij! Na 3 pittige jaren versnelde voltijd studie ben ik in 2012 geslaagd voor de opleiding Logopedie aan de Hogeschool in Utrecht.

Voor, tijdens en na mijn opleiding kwam ik in aanraking met veel verschillende mensen en kinderen. Het is fantastisch om te zien dat kinderen mede door de logopedische behandelingen beter gaan praten, zich beter kunnen uiten en daardoor voor hun omgeving te begrijpen zijn. Bij de oudere kinderen is het iedere keer weer een leuke uitdaging om uitdagend materiaal te vinden om oa. de woordenschat en begrippen te vergroten waardoor er van gelezen taal meer begrepen wordt.

Na mijn opleiding heb ik bij 2 verschillende logopedie praktijken gewerkt om ervaring op te doen. Hier heb ik enorm veel geleerd op het gebied van praktijkvoering, registratie en vastlegging, behandeling van volwassenen met uitspraakproblemen, verstaanbaarheid en stemklachten. Ook heb ik veel kinderen in deze periode behandeld met voornamelijk spraak en/of taal problematiek en heb ik kinderen behandeld met ASS o.a. bij Het Robbertshuis.

De afgelopen jaren heb ik veel bijscholing en cursussen gevolgd. Ik blijf graag in ontwikkeling. Onder andere heb ik mij flink verdiept in de OMFT.  Bij elk kind die voor een OMFT traject komt sta ik weer verbaast over het effect van deze behandeling. Verbazend hoe snel kinderen van het slissen afkomen. Preventief voorkom je op later leeftijd veel problemen; oa gevolgen bij langdurige mondademhaling, kaakklemmen, knarsen, afwijkend slikken, slissen, duimen en speen gebruik.

Brenda Wijntjes

Lianne Broekhuizen

Sophie Kooning