Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Wie zijn wij

Marlous van Es

Voordat ik logopedist werd, heb ik na mijn opleiding Management Economie en Recht enkele jaren in de financiële dienstverlening gewerkt als managementassistent en adviseur bij diverse banken en verzekeraars. Het contact met klanten en collega’s vond ik erg leuk, maar ik miste een uitdaging en wilde er graag iets aan toe voegen: verbeteren van de communicatie. Nadat ik samen met mijn zoon bij een logopediste was geweest, dacht ik: Logopedie, dat is iets voor mij! Na 3 pittige jaren versnelde voltijd studie ben ik in 2012 geslaagd voor de opleiding Logopedie aan de Hogeschool in Utrecht.

Voor, tijdens en na mijn opleiding kwam ik in aanraking met veel verschillende mensen en kinderen. Het is fantastisch om te zien dat kinderen mede door de logopedische behandelingen beter gaan praten, zich beter kunnen uiten en daardoor voor hun omgeving te begrijpen zijn. Bij de oudere kinderen is het iedere keer weer een leuke uitdaging om passend materiaal te vinden om o.a. de woordenschat en begrippen te vergroten waardoor er van gelezen taal meer begrepen wordt.

Na mijn opleiding heb ik bij 2 verschillende logopedie praktijken gewerkt om ervaring op te doen. Hier heb ik enorm veel geleerd op het gebied van praktijkvoering, registratie en vastlegging, behandeling van volwassenen met uitspraakproblemen, verstaanbaarheid en stemklachten. Ook heb ik veel kinderen in deze periode behandeld met voornamelijk spraak en/of taal problematiek en heb ik kinderen behandeld met ASS o.a. bij Het Robbertshuis.

De afgelopen jaren heb ik veel bijscholing en cursussen gevolgd. Ik blijf graag in ontwikkeling. Onder andere heb ik mij flink verdiept in de OMFT.  Bij elk kind die voor een OMFT traject komt sta ik weer verbaast over het effect van deze behandeling. Verbazend hoe snel kinderen van het slissen afkomen.

Brenda Wijntjes

Mijn naam is Brenda Wijntjes en ik ben sinds september 2019 werkzaam bij Logopedie de Bron. Mijn opleiding tot allround logopedist heb ik in 2001 afgerond aan de Hogeschool Utrecht.

Sindsdien ben ik werkzaam geweest op diverse scholen binnen speciaal basisonderwijs en dagopvang voor kinderen met een meervoudige beperking. Ik heb veel ervaring op het gebied van vroegbehandeling van zowel spraak- als taalproblematiek.
Mijn interesse binnen de logopedie ligt vooral op het gebied van de behandeling van het jonge kind. Ik heb in 2018 de Basiscursus OMFT met succes gevolgd. Ook heb ik mij verdiept in Totaal Ondersteunende Communicatie (TOC) waardoor ik niet of nauwelijks sprekende kinderen kundig kan ondersteunen.
Binnen mijn behandelingen staat , naast het ondersteunen van het kind, de betrokkenheid van de ouders centraal. Ik vind het mooi om gezamenlijk een optimale leeromgeving voor een kind te creëren.

Lianne Broekhuizen

Mijn naam is Lianne Broekhuizen. Ik ben in 2019 afgestudeerd als logopedist aan de Hogeschool Utrecht.
Tijdens mijn studie heb ik de minor Meertaligheid gevolgd in Rotterdam, waar ik mij verdiept heb in de logopedische aspecten van meertaligheid.
Vanaf september 2019 ben ik werkzaam bij Logopedie de Bron. Ik behandel voornamelijk kinderen voor taal, spraak en OMFT, waarbij het plezier tijdens de behandelingen centraal staat.
In januari 2020 heb ik de basiscursus OMFT gevolgd en in september 2021 de verdiepingscursus OMFT. Hierdoor heb ik nog meer kennis en inzichten gekregen in deze doelgroep, waardoor ik hen steeds beter kan begeleiden

Barbara van ’t Hoff

Mijn naam is Barbera van ’t Hoff en werk sinds januari 2021, met veel plezier bij logopediepraktijk de Bron.
In 2009 ben ik afgestudeerd als aan Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In maart 2021 heb ik de basiscursus OMFT met succes afgerond.
Ik ben werkzaam geweest binnen de eerstelijns praktijk in Leiden en Den Haag waar ik zowel met kinderen als met volwassenen heb gewerkt.
Mijn specialiteit ligt vooral bij mensen met taal-spraakproblematiek en afwijkend mondgedrag.
Het contact en plezier met de kinderen en hun ouders vind ik een belangrijk aspect binnen de logopedische behandeling en hoop mij hierin de aankomende jaren verder te ontwikkelen.

Liz Ezendam

Mijn naam is Liz Ezendam. Momenteel ben ik vierdejaars student Logopedie aan de Hogeschool Windesheim in Almere.
Bij Logopedie de Bron ben ik nu logopedist in opleiding en loop mijn laatstejaars stage. Sinds mei 2021 ben ik tevens werkzaam in de praktijk als assistent logopedie en praktijkmanager.
Momenteel houd ik mij vooral bezig met de administratieve ondersteuning van de logopedisten binnen de praktijk. Daarnaast behandel ik, onder begeleiding, verschillende cliënten binnen mijn stage.
Tijdens mijn eerste studiejaar is mijn interesse in OroMyoFunctionele Therapie (OMFT) aangewakkerd. Sindsdien heb ik binnen mijn stages veel geleerd over deze specialisatie. Ik heb in november 2020 de basiscursus OMFT gevolgd. Hopelijk kan ik de ervaring die ik nu opdoe snel toepassen in de praktijk en kan ik u volgend jaar van dienst zijn als afgestudeerd logopedist.

Responsive Menu