Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Logopedie

Wat doet de logopediste?

Een logopediste helpt bij het verbeteren van de communicatie. Specifiek gaat het hierbij om het begrijpen en spreken van de taal, een goede uitspraak en stemgebruik, goede beheersing en coördinatie van de spieren van het mondgebied bij het slikken, ademen en goede mondgewoonten. Verder ondersteunt de logopedist ook bij het ontwikkelen van gehoor-, luister-, schrijf- en leesvaardigheden bij zowel kinderen als volwassenen.

Twijfelt u over het verloop van de spraak en/of taalontwikkeling doe de sneltest. Dit is een korte vragenlijst waar u informatie krijgt over wat uw kind op een bepaalde leeftijd zou moeten kunnen zeggen. Door de vragenlijst in te vullen krijgt u een globaal beeld van de minimale spreekprestaties, het taalbegrip en de vertelvaardigheden van uw kind. Soms gaat een spraak/taalontwikkeling achterstand gepaard met andere stoornissen. Lees hier meer over andere stoornissen en vroege onderkenning.

Waarvoor logopedie?

Logopedie kan worden ingezet voor; OMFT, spraak ontwikkeling, taalontwikkeling, de leesvoorwaarden (voor school), de stem (bij stemklachten) maar ook voor NT2 Articulatie of het hanen ouderen programma.

Responsive Menu